Вже завтра, 4-го квітня, у вівторок Фінляндія де факто стане членом НАТО, який у той же день буде відзначати 74-у річницю.

У Брюсселі розпочнеться зустріч міністрів закордонних справ Альянсу. Для прапора Фінляндії тримають вільний флагшток вже зараз. На ньому буде фінський прапор. Медіа поширюють у мережі фото флагштока, на якому, як очікують, у вівторок піднімуть фінський прапор. Про це пише “Українська правда”.

Історичний момент відзначать церемонією з промовами генерального секретаря Єнса Столтенберга та президента Фінляндії Саулі Нііністьо.

Міністр закордонних справ Пекка Хаавісто заявив виданню Helsingin Sanomat у неділю ввечері, що членство Фінляндії можуть формально затвердити в Брюсселі без подання документів до Вашингтона.

Раніше вважали, що членство набуває чинності лише тоді, коли представник Фінляндії передає документи про приєднання до Державного департаменту США у Вашингтоні.

відомо, що саме 4 квітня у 1949 році у Вашингтоні представники 12 країн – США, Британії, Франції, Італії, Бельгії, Нідерландів, Люксембурга, Канади, Данії, Ісландії, Норвегії та Португалії – підписали Північноатлантичний пакт про воєнно-політичний союз.

Вступ Фінляндії у НАТО погодив парламент Туреччини у ніч на 31 березня. Єнс Столтенберг після того заявив, що Фінляндія офіційно стане членом НАТО у найближчі дні.

«Вголос» писав про те, що в України вкрали Олімпійські ігри

ІА "Вголос": НОВИНИ