На акцію «Ніхто не забутий, ніщо не забуте», яка є аналогом російського «Безсмертного полку», прийшли народні депутати Євген Мураєв, Вадим Новінський і Юрій Бойко, а також народні депутати з «Опозиційного блоку» Олександр Долженков і Василь Німченко.

Про це інформує «Главком».

Як повідомлялось, на День Перемоги в Києві заплановано одразу чотири масові ходи. Наймасовішу ходу, за даними КМДА, наразі планує ГО «Інститут правової політики» Олени Бережної, матері загиблої екс-парламентарки Ірини Бережної, під назвою «Ніхто не забутий, ніщо не забуто», що є українським аналогом російської акції «Бессмертный полк». Заявлена кількість учасників у ній – 180 тисяч осіб.

Перед початком акції «Безсмертний полк» була затримана мати загиблої екс-нардеп «Партії регіонів» Олена Бережна.

Жінка намагалася пройти на периметр проведення маршу у футболці в кольорах георгіївської стрічки. Як відомо, законодавство України прирівнює її до символіки тоталітарних режимів. Публічна демонстрація таких знаків передбачає адміністративну відповідальність.

Після перепалки і відмови припинити правопорушення Бережна була затримана поліцейськими.

Додамо, що з нагоди Дня пам’яті та примирення в одній із бібліотек Броварів Київської області школярам влаштували зустріч із письменником Володимиром Дем’яненком, під час якої на дітях були радянські пілотки.

ІА "Вголос": НОВИНИ