Національне агентство з розшуку та управління активами повідомило про постійний тиск і опір з боку власників арештованого майна.

Про це заявив голова агентства Антон Янчук, передає Радіо Свобода.

«Опір представлено комплексом заходів. Як правило, це юридичні диверсії, фізичний опір - безпосередня протидія в доступі до активів, і третій елемент - це медійна площина: потужний резонанс перекручених обставин і спотвореної інформації. Це такий собі »мікс«, який застосовується дуже часто з боку власників та пов'язаних осіб, хоча на моє особисте переконання, в цьому немає ніякого сенсу», - заявив він.

Янчук також зазначив, що АРМА не може відмовитися від виконання своїх функцій незалежно від того, який потужний тиск має власник майна. Подібна відмова не передбачена законодавством.

«АРМА не є центром прийняття рішень. Ми отримуємо повідомлення від правоохоронців про розшук, ми отримуємо поштою судові рішення про передання активів в управління ... У власника є завжди право оскаржити в суді арешт майна. Будь-якого іншого повороту подій не може бути», - наголосив Янчук.

Як відомо, скандальний київський забудовник Анатолій Войцехівський, відпущений у липні 2016 року під заставу в розмірі 14 млн гривень, втік у Росію.

Згодом, в АРМА передали 11 об’єктів зі справи по самобудах «Укогруп» Войцехівського. Йдеться про офісний центр «Домініон» по вул. Ушинського, 40 у Києві (приміщення 2, 4, 6, 8 поверхів загальною площею 4456,9 кв м та місць загального користування площею 1520,9 кв м), а також 10 житлових комплексів. https://vgolos.com.ua/news/v-arma-peredaly-11-ob-yektiv-zi-spravy-po-samobudah-ukogrup-vojtsehivskogo_926507.html

ІА "Вголос": НОВИНИ