Упродовж останніх двох тижнів у Болгарії на чорноморське побережжя винесло трьох мертвих корів. Їхнє походження досі залишається загадкою.

Про це повідомляє болгарське видання Nova.

 

Трупи загиблих тварин виявляли у Бургаській області Болгарії — на побережжі поблизу Царево, Чорноморця та Таласакра.

Існує версія, що дві останні туші могло принести течією із затопленої після підриву Каховської ГЕС Херсонщини. Щоправда, для цього вони повинні були проплисти майже 600 кілометрів — така відстань від болгарського побережжя, де їх знайдено, до гирла Дніпра.

Знахідку першої мертвої тварини не можна пов’язувати із катастрофою в Україні, оскільки її було виявлено ще 6 червня - у день, коли російські окупанти щойно здійснили теракт у Новій Каховці.

В обласному управлінні ветеринарної служби уточнили, що всі загиблі корови не мали спеціальних вушних бирок, які є у великої рогатої худоби, вирощеної в ЄС. 

Мер міста Чорноморець висловив припущення, що корови могли опинитися у морі через інцидент з кораблем, що перевозив худобу. 

Водночас, Морська адміністрація повідомила, що їм невідомо про будь-які інциденти із суднами, що перевозили живу худобу. 

“Пляж буде продезінфіковано, і, сподіваюся, це буде остання тварина, яка висадиться на наші береги”, — прокоментували у місцевому відділі екології.

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ