В ОВА уже кілька місяців не можуть знайти людину на посаду державного реєстратора.

Про це інформує «Еспресо.Захід».

Попереднього держреєстратора призвали на військову службу. В адміністрації переконують, що інформацію про вакантну посаду розміщували на офіційному сайті.

«Управління культури Чернівецької ОВА неодноразово зверталося до Чернівецької обласної служби зайнятості із запитами щодо надання кандидатур на заміщення вакантної посади у відділ з питань релігії та національностей з функціями державного реєстратора», – йдеться в повідомленні управління культури.

Однак служба зайнятості кандидата, який відповідав би вимогам, підібрати не змогла. Люди з вищою юридичною освітою та трирічним стажем роботи в обласний центр зайнятості зверталися, але вони не мали досвіду роботи з Єдиним держреєстром, а це, як наголошують в ОВА, є обов'язковою умовою для цієї посади, згідно з чинним законодавством.

Крім того, в управлінні культури повідомили, що навіть зверталися в Міністерство юстиції з проханням надати доступ до Єдиного держреєстру одному зі своїх працівників, на якого з часом планували покласти обов'язки держреєстратора. Однак зі столиці отримали відмову.

Нагадаємо, у Молдові знову знайшли уламки ракети біля кордону з Україною. Цього разу їх виявили після нічної масованої повітряної атаки росіян на мирні українські міста.

ІА "Вголос": НОВИНИ