На Буковині керівника соціального центру звинувачують у тому, що він змусив пенсіонера заповісти йому свою 2-кімнатну квартиру. Натомість сам службовець усе заперечує.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Євгену Кириловичу 92 роки, він онкохворий і не підводиться з ліжка. Його дружина померла, син у Росії. Сусідка Вікторія Заболотна жаліє старого та по мірі можливостей допомагає йому. Вона каже, що раніше за подружжям доглядала соцпрацівниця, а після смерті господині почав приходити директор соціального центру.

«20 січня померла бабуся, 21 числа він вранці прибіг сюди і почав кричати соціальній працівниці, що вона не має права тут знаходитись», - стверджує жінка.

Через три місяці дідусь зізнався сусідці, що свою 2-кімнатну квартиру відписав директору-доглядальнику.

«Сказав, що підписав заповіт. Сказав: та не знаю я», - каже Вікторія Заболотна.

Медсестра соціального центру розповіла, що підписанння заповіту співпало з призначенням пенсіонеру через сильний біль наркотичних препаратів.

«13-го числа я прийшла, вколола йому трамадол, вже після обіду він привів нотаріуса і був складений заповіт», - стверджує Тетяна Манаскурова.

Нотаріус, яка оформляла документи, переконана, що рішення пенсіонера було усвідомленим.

«Дід був дієздатним, чітко виражав свою волю, говорив, що він хоче, і просив зробити заповіт», - запевнила Олена Банковська.

А от сам Євген Кирилович уже не пригадує, що підписував і коли, натомість пам’ятає, що в директора був ключ від його квартири, звідки зникли ноутбук і 32 тисячі гривень.

«Гроші лежали на шафі, він забрав їх. Щось обіцяв купити – ліки чи щось», - каже пенсіонер.

Сам керівник центру пояснює, що ходить до пенсіонера, бо той сам просив – мовляв, догляду сусідки не достатньо.

«Каже до мене: синок, нікого в мене нема, я хочу, щоб мені хоч пам’ятник поставили. Вона то їсти дає, то їсти не дає, відколи доглядає – там така антисанітарія, клопи по стелі ходять мільйонами», - каже директор територіального центру Новодністровської ОТГ Юрій Ротар.

На квартиру він начебто не претендував, а про заповіт – не знав.

«Може, він мені подарунок зробити хотів. На кого хоче, на того і зробе. Сьогодні на вас, завтра на мене», - каже чоловік.

У соціальному центрі нічого дивного в ситуації не вбачають, бо походи керівника до підопічних – звична практика. А от у міськраді, куди поскаржилася сусідка, насторожилися.

«Для цього є соціальні працівники, медичні працівники, які безпосередньо працюють з такими людьми, в його обов’язки це не входило. Якщо такий доброзичливий, то до всіх би ходив, не лише до цієї людини», - каже представник комісії Новодністровської міської ради Наталя Цимбалюк.

Депутати звернулися в поліцію, там відкрили кілька кримінальних проваджень.

«Крадіжка його особистого майна – це ноутбук, грошові кошти. Незрозуміло, чого це майно перебувало у директора соціального центру», - розповів начальник слідчого відділення Новодністровського РВНП Денис Довбенко.

Поки справу розслідують, посадовець ходить на роботу. Ноутбук та частину грошей він повернув, а на дідову квартиру уже не претендує – заповіт нотаріус анулювала.

ІА "Вголос": НОВИНИ