Прикордонники Чернівецького загону виявили 9 червня за 800 метрів до кордону двох іноземців. Вони були голодними і знесиленими.

Про зазначений випадок інформує у соцмережі пресслужба Західногорегіонально управління Держприкордонслужби.

Наряд відділу «Фальків» помітив «горе-туристів» на узбіччі однієї з гірських доріг, в кущах, де вони ховалися від правоохоронців.

Під час перевірки затриманих було встановлено, що чоловіки мандрують документів. За їх словами, вони громадяни Алжиру та Тунісу. Однак згодом було встановлено, що двоє чоловіків є вихідцями з Алжиру.

Цікаво, що іноземці до України прибули цілком легально, для навчання в одному з українських вишів. Проте навчання, імовірно, було приводом для подальшого нелегального переходу в одну з країн Євросоюзу.

Слід зазначити, що чоловіки протягом трьох днів, голодні і втомлені, пересувалися за допомогою навігатора лісистою місцевістю серед важкопрохідних карпатських гір. Невідомо, що з ними могло б трапитися, якби їх не виявили прикордонники.

До слова, один із затриманих у вересні минулого року вже затримувався на ділянці відділу «Красноїльськ», – намагався перетнути українсько-румунський кордон.

За спробу порушення державного кордону України на алжирців складено адміністративні протоколи, їхню подальшу долю вирішить суд.

Читайте також на сайті ІА Вголос:

 

ІА "Вголос": НОВИНИ