Про це передає кореспондент «Вголосу».

На розгляд бюджетної комісії було винесено звіти 20-ти обласних програм. Але, як з’ясувалося вже на самій комісії, розгляд програм відбувався з порушенням відповідного рішення обласної ради, яке було затверджено минулого року самими ж депутатами.  

Відповідно до процедури, програми розглядаються на бюджетній комісії після висновку відповідної профільної комісії. Вже на самому засіданні з’ясувалося, що є висновок профільної комісії лише щодо однієї програми – «електронна Львівщина». Та незважаючи на це, депутати бюджетної комісії, всупереч прийнятому ними ж рішенню, вирішили заслуховувати звіти.

«На сайті Львівської обласної ради неможливо знайти протоколи про заслуховування цих звітів. Відповідно до цього рішення, до звіту має йти пояснювальна записка. Що подали головні розпорядники коштів? Вони подали табличні матеріали. Депутатам облради важко розібратися у різноманітті усіх тих цифр, показників, результатів і т.д. Немає жодної пояснювальної записки про виконання програм. На сайті теж цього немає. Хоча перший доповідач запевнив, що вони є», - розповів керівник ГО «Громада та ініціатива» Віталій Горбатенко.

Також на засіданні повідомили, що було доручення голови Львівської облради, щоб розглянути звіти по програмах на профільних комісіях. Але на сайті установи навіть немає графіку засідань цих комісій. 

«Ще є такий нюанс, що програми обласної ради затверджуються на сесії перед затвердженням програми соціально-економічного розвитку. Ще не було програми, а ми уже плануємо наперед. На мою думку, це неправильно. Потім ці недоліки можуть вилитися в те, що буде як минулого року, коли депутати більше 40-ка разів вносили зміни до показників обласного бюджету», - додав громадський діяч.

-

ІА "Вголос": НОВИНИ