Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив речник начальника Управління ДержНС у Черкаській області Костянтин Проценко.

«19 квітня на лінію екстреного зв'язку «101» Шполянської пожежно-рятувальної частини Управління ДержНС надійшло повідомлення про дорожньо-транспортну пригоду, внаслідок якої на трасі «Золотоноша-Черкаси-Сміла-Умань», в районі села Станіславчик, стався розлив аміачної води.

Як стало відомо, вантажний автомобіль «КАМАЗ», що належить ТОВ «Теплик-Агро», село Метанівка, Теплицький район Вінницької області, прямував у напрямку Умані і перевозив на причепі 10 тонн аміачної води. На 92 км автошляху за 1,5 кілометри від села Станіславчик Шполянського району водій тягача не впорався з керуванням та допустив перекидання причепа. Від удару об землю цистерна зірвалася із кріплень, втратила герметичність і з неї почався витік 20% розчину аміачної води», - зазначив він.

За словами Проценка, застосувавши спеціальні стволи, рятувальники впродовж 30 хвилин змили аміачну воду з автошляху та розчинили її до безпечної концентрації. Пізніше за допомогою техніки районної мобільної групи цивільного захисту цистерну автокраном підняли з кювету та встановили на причеп.

«Загрози навколишньому середовищу та найближчим населеним пунктам немає. Загиблих та потерпілих внаслідок даної події немає. Для регулювання транспорту на місці події працюють працівники поліції», - додав він.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ