У селі Старий Биків на Чернігівщині зникла 25-річна вчителька математики Вікторія.

Раніше російські окупанти взяли її в полон і, як вважають рідні, вивезли для подальшого обміну на солдатів РФ.

Як передає «Суспільне», 25 березня в селі Старий Биків вороги почали перевіряти телефони місцевих жителів. У Вікторії виявили повідомлення про пересування російських військ, які вона відправляла через чат-боти. За це вчительку забрали і утримували в полоні разом з чоловіками в підвалах. Вона була єдиною полоненою дівчиною.

За словами Ірини, сестри Вікторії, останній раз вчительку бачили 29 березня. У полоні вона не боялася окупантів — говорила правду і все, що думала про вторгнення РФ в Україну. Росіяни відповідали, мовляв, судитимуть дівчину за законами своєї країни.

Ірина вважає, що Вікторію відвезли і планують використати для обміну на полонених солдатів РФ. Дівчина викладала в броварській школі, а після початку повномасштабного вторгнення вирушила до батьків у Старий Биків.

Нагадаємо, Міністр закордонних справ Італії Луїджі Ді Майо заявив про готовність своєї країни увійти до числа гарантів нейтрального статусу України.

Додамо, на півночі України бійці Збройних сил захопили цінні трофеї. Серед них є російська портативна система супутникового зв'язку «Аурига-1.2В».

ІА "Вголос": НОВИНИ