Згідно з повідомленням відомства, з листопада нові ID-паспорти вже містять індивідуальні податкові номери, йдеться в повідомленні МВС України.

Наразі оформлено майже 225 тис. паспортів громадянина України у формі картки (ID), з них у листопаді – понад 30 тисяч.

У МВС повідомили, що з січня 2016 року ID-паспорти оформлювалися лише особам, які досягли 16-річного віку, або оформлювали паспорт вперше. З листопада почалось оформлення нових паспортів-карток з 14 років, а також замість втрачених або зіпсованих паспортів старого зразка та у випадках зміни прізвища або необхідності вклеювання фотокарток за досягнення 25 та 45 років.

Приймати заяви громадян та видавати документи тепер зможуть центри надання адмінпослуг, хоча для цього їм необхідно закупити відповідне обладнання та встановити захищені канали зв’язку, зауважують в МВС.

Першим таким центром став ЦНАП у м. Луцьку, який станом на 25 листопада оформив понад 150 нових паспортів. Наразі тривають навчання і готуються до початку прийняття заяв ЦНАП ще у п’яти областях.

Як відомо, з 11 січня 2016 року розпочалась видача нових паспортів у вигляді пластикової ID-картки.

У липні парламент узаконив пластикову ID-картку як паспорт громадянина України та основний інструмент цифрової верифікації. Кияни можуть подати заяву на оформлення закордонного паспорта онлайн.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ