Про це повідомили в адміністрації муніципального району, пише «ТАСС.ру».

«Влада села Красне ввела режим НС у зв'язку з тим, що цього року багато випадків зустрічей місцевих жителів з ведмедями в околицях селища і в самому селі. На початку липня від лап хижака загинув чоловік, мешканець цього села», - розповів представник районної адміністрації.

Виходити до поселень в Миколаївському районі ведмеді почали в липні. Як уточнили в крайовому міністерстві природних ресурсів, 4 липня адміністрація району звернулася до міністерства з проханням про виділення дозволів на відстріл чотирьох особин бурого ведмедя, які становлять небезпеку для життя населення сіл Красне і Нижнє Пронге.

«Чотири агресивні особини бурого ведмедя біля цих населених пунктів були застрелені», - зазначив представник відомства. Між тим, в районі розповіли, що ведмедів зустрічали не тільки в двох селах, а й інших населених пунктах - селі Костянтинівка, на околицях Миколаївська-на-Амурі, селищах Чля і Маго.

Фахівці вважають, що вихід ведмедів до населених пунктів може бути пов'язаний з пізнім початком літньої лососевої путини через погодні умови. Саме хід літньої кети - основне джерело корму для бурих ведмедів в цей період. Іншою причиною уваги хижаків до населених пунктів можуть бути несанкціоновані звалища, де тварини шукають їжу. У червні ведмедів бачили біля звалищ в передмісті Хабаровська і південних районах краю.

ІА "Вголос": НОВИНИ