Львівська ОВА додала ще одну вимогу для дозволу на виїзду чоловіків (18-60) за кордон

Вже з 1-го квітня документи тих чоловіків призовного віку, яких організації подають для виїзду за кордон для перевезення гуманітарних вантажів, потрібно буде підписувати цифровим підписом.

Застосування електронного цифрового підпису під час подання звернень щодо перетину кордону для водіїв, які перевозять гуманітарні вантажі через державний кордон України обговорили у Львівській військовій адміністрації. Про це повідомляє сайт ЛОВА.

Водночас для організацій, які не мають такого підпису, застосовуватимуть перехідний період, який триватиме до кінця поточного місяця. Під час нього діятимуть попередні умови подання документів. Після закінчення перехідного періоду використання електронного цифрового підпису стане обов’язковою умовою для подачі документів на перетин кордону.

Як отримати електронний цифровий підпис юридичної особи:

  1. Зверніться у ваш обслуговуючий банк, та попросіть надати вам такий ключ, як для юридичної особи. В кожному банку є своя процедура надання такого ключа. Зазвичай необхідно до 48 год на отримання ключа.
  2. Якщо ваш банк не видає такі ключі, то ви також можете звернутись в державну податкову службу України, або до будь-якого іншого Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг. Перелік за посиланням: https://czo.gov.ua/ca-registry

ІА "Вголос": НОВИНИ