Прикордонники зі складу Об’єднаних сил зафіксували ознаки чергового застосування забороненої лазерної зброї спеціального призначення на Донбасі.

Про це вранці 2 жовтня поінформувала Державна прикордонна служба України.

«Так, учора ввечері на блокпосту першого рубежу «Мар’їнка», у межах дорожнього коридору «Донецьк — Курахове», військовослужбовець Державної прикордонної служби України отримав бойове травмування від лазерної зброї бойовиків. Прикордонник виконував завдання зі спостереження за тимчасово окупованою територією України з метою своєчасного виявлення розвідувально-диверсійних груп терористів. Близько 17 години, спостерігаючи в оптичний прилад, він побачив яскравий спалах жовтого кольору з боку ворожого укріплення та відчув різкий біль в очах», — йдеться в повідомленні.

Його негайно госпіталізували до військового шпиталю у Покровськ, де лікарі-офтальмологи поставили попередній діагноз: лазерний опік сітківки ока.

За оцінками лікарів, він утратив 80 % зору.

У Держприкордонслужбі зазначають, що це вже п'ятий випадок, коли прикордонники в зоні ООС отримують травми очей внаслідок застосування лазерної зброї російсько-терористичними військами.

ІА "Вголос": НОВИНИ