На Донбасі станом на 17.00 7 листопада  збройні формування Російської Федерації 8 разів порушили режим припинення вогню, 2 з яких із застосовуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

Внаслідок обстрілів з гранатометів, мінометів та іншої стрілецької зброї загинув 48-річний головний сержант, військовослужбовець військової служби за контрактом 24 ОМБр  з міста Яворова - Віталій Павлисько.

Також ще двоє військовослужбовців зазнали поранень.

Про це повідомляє Операція об'єднаних сил на сторінці у Facebook.

Біля Повлополя ворог відкривав вогонь зі станкових протитанкових та автоматичних станкових гранатометів.

В районі населеного пункту Гнутове противник вів обстріл з гранатометів різних систем і стрілецької зброї, а також за допомогою безпілотного літального апарату здійснив скидання пострілів ВОГ-17.

Поблизу Водяного, що на Приазов’ї, окупанти задіяли безпілотник та скинули постріл ВОГ-17.

Позиції наших воїнів біля Новозванівки та Причепилівки потрапили під обстріл з мінометів калібру 120 мм.

В бік Луганського ворожі війська відкривали вогонь з підствольних гранатометів.

В напрямку Пісків обстріл вівся зі станкових протитанкових гранатометів.

Крім того, на Луганщині зафіксовано проліт ворожого безпілотного літального апарату, ймовірно типу «Орлан-10», з перетином лінії зіткнення.

Внаслідок ворожих дій один військовослужбовець дістав поранення, несумісне з життям.

У Яворівській РДА повідомляють, що загиблий - уродженець м. Яворова - головний сержант, військовослужбовець військової служби за контрактом 24 ОМБр Віталій Павлисько.

«Народився 29 листопада 1973 року, освіта середньо-спеціальна, одружений.

Під час виконання бойових завдань, 7 листопада 2021 року головний сержант трагічно загинув.

У військовослужбовця залишились дружина, син, донька, мати, та батько», - йдеться у повідомленні.

На війні Віталій Павлисько з  2015-го року.
 
У пресслужбі 24 ОМБр імені короля Данила зазначають, що коли Віталій, разом з іншими військовослужбовцями, знаходився на бойових позиціях бойовики здійснили обстріл із 120 мм мінометів.
 
“Під час обстрілу, коли головний сержант Павлисько разом із іншими військовослужбовцями переміщалися в укриття, одна із ворожих мін розірвалася поряд із бійцями. Внаслідок цього Віталій отримав осколкове поранення несумісне із життям”, – йдеться у повідомленні.
 
Побратими та командування підрозділу, де головний сержант Павлисько Віталій Миколайович проходив службу з самого початку російсько-української війни, згадують його як дуже сміливого, порядного, відповідального, працьовитого та кваліфікованого військовослужбовця, гарного воїна та авторитетного армійця, який постійно проявляв розумну ініціативу та завжди був надійною підтримкою та опорою для своїх командирів, підлеглих та побратимів.
 
“Він назавжди залишиться в нашій пам’яті, як Герой, що віддав своє життя за нашу державу, за вільну та незалежну Україну. Вічна пам’ять тобі, Воїне!”, – зазначають бійці  24 ОМБр імені короля Данила.

Також ще двоє військовослужбовців зазнали поранень. Воїнам надали домедичну допомогу та евакуювали до лікувального закладу. Стан здоров’я одного пораненого – середньої важкості, іншого – задовільний.

В ООС зазначають, що українські  захисники відкривали вогонь у відповідь, не застосовуючи заборонене Мінськими домовленостями озброєння, та змусили противника припинити обстріли.

«Завдяки зусиллям українських воїнів рубежі наших підрозділів залишилися незмінними.

Підрозділи Об’єднаних сил контролюють ситуацію та продовжують виконувати завдання з відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації», - йдеться у повідомленні.

Як писав Вголос, протягом останньої доби бойовики двічі обстрілювали українські позиції у зоні ООС, в тому числі із застосуванням безпілотника.

ІА "Вголос": НОВИНИ