Про це сказала в інтерв’ю на «5 каналі» російська правозахисниця, засновник інтернет-спільноти «Вантаж-200» Олена Васильєва, яка займається пошуком загиблих в Україні своїх земляків-військовослужбовців.

«За нашими даними їх (зниклих безвісти) більше 5 тисяч осіб. Це станом на зараз. При цьому мені дуже сильно дорікають російські військовослужбовці, які до мене пишуть та телефонують, що я применшую цю цифру. Можу ще сказати, що Організація Об’єднаних Націй також підтвердила – 4 800 загиблих, які пропали безвісти», – сказала Олена Васильєва.

За її словами, трупи військових вивозять на сумновідомих машинах-рефрижераторах гумконвою.

«Мені повідомляють, що в кожний рефрижератор клали до 50 тіл. Але коли вони потрапляють на територію Росії, то там вони, мяко кажучи, зникають. Зникають, «розчиняються» на території Ростовської області та інших регіонів. І стає дуже сумно, бо батькам не видають дітей. Усі розуміють, що війна йде, але напевне не хочуть дуже лякати російський народ», – сказала правозахисниця, додавши, що буквально вчора їй повідомили, що в Москву привезли дуже велику кількість загиблих (100-150), «але жоден морг не міг прийняти таку кількість одночасно, тому розподіляють по моргах обласних центрів».

 

ІА "Вголос": НОВИНИ