На Донеччині ворог спробував прорватися з Лиманського напрямку, але вкотре спроба не увінчалася успіхом.

Про це повідомив керівник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко.

«Ситуація залишається напруженою – це обстріли по всій лінії фронту. Сьогодні була спроба прориву з Лиманського напрямку, вона вкотре не увінчалася успіхом в окупанта. Ворог зазнав втрат, там понад 10 людей загинули... Факт залишається фактом – лінію оборони збройні сили України тримають, і ворог не може просунутися за жодним напрямком», – сказав керівник області.

Він зазначив, що військова обласна адміністрація має повну комунікацію з командуванням оперативно-стратегічного угруповання військ, до якої входить кілька областей.

«Зараз ця комунікація більш налагоджена, зокрема, і щодо оборонних споруд і формування резерву, і техніки, і всього необхідного. І ми спільно це робимо. Тому ситуація складна, але залишається контрольованою», – запевнив Кириленко.

З його слів, газопостачання по всій території області зупинено, тому що перебитий газопровід. Також в області проблеми з енергопостачанням, через що у багатьох населених пунктах немає централізованого водопостачання, але скрізь організовано підвезення води.

Начальник ОВА підкреслив, що ворог навмисно обстрілює всі об'єкти інфраструктури, постійно триває обстріл та руйнація трансформаторних підстанцій.

«Більша частина людей, та, яка хотіла, вони, справді, виїхали, виявили таке бажання після оголошення про повну евакуацію в області. Деякі, що залишалися, їдуть вже після руйнувань, чи, на жаль, отримавши поранення. На жаль, ми щодня констатуємо факти загибелі та поранення мирного населення», – констатував Кириленко.

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

Словенія передала Україні 35 БМП та автомати

Підбитий Україною російський буксир «Василь Бех» пішов на дно

Борис Джонсон знову прибув до Києва

 

ІА "Вголос": НОВИНИ