Зловмисницю виявили та затримали співробітники Служби безпеки України.

Про це повідомили на сайті СБУ.

Так, правоохоронці викрили учасницю агентурної мережі, що діяла в інтересах терористичної організації «ДНР». Відомо, що курував діяльність агентів кадровий працівник так званої спецслужби «МДБ ДНР» самопроголошеної республіки.

Як з'ясувалось, жителька Волноваського району була завербована наприкінці 2020 року знайомим, який перейшов на бік бойовиків. Жінка погодилась виконувати злочинні завдання через ідейні переконання та матеріальну оплату.

Куратором агентки став заступник начальника відділу «контррозвідки» бойовиків, які напряму підконтрольні російським спецслужбам. Він є зрадником, колишнім співробітником одного з українських силових відомств України, з 2014 року перебуває в розшуку за дезертирство.

Зловмисниця збирала відомості про місця дислокації підрозділів однієї з окремих механізованих бригад ЗС України у районі лінії розмежування поблизу села Гранітне. Маючи освіту топографа гірничої промисловості, вона професійно відображала позиції українських військових на картах-схемах місцевості.

Всі дані, які становлять загрозу державному суверенітету, територіальній цілісності та обороноздатності України, вона передавала куратору за допомогою електронних каналів зв’язку.

Жінку затримали на пункті пропуску «Новотроїцьке». Вона їхала до куратора за новими інструкціями та грошима.

Після проведеного обшуку у зловмисниці вилучили:

  • мобільні телефони та ноутбук із доказами протиправної діяльності;
  • карти-схеми позицій українських військових.

Агентці РФ вже вручили повідомлення про підозру та обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Їй загрожує до 15 років позбавлення волі.

https://youtu.be/FWb_Vq9N7yw

Читайте також:

ІА "Вголос": НОВИНИ