Служба безпеки Україні викрила ще трьох інформаторів країни-агресора, які збирали дані про місця дислокації та переміщення підрозділів Сил оборони у Донецькій області.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Як відомо, отриману інформацію інформатори переправляли росіянам через анонімні месенджери у вигляді текстових повідомлень з електронними координатами та фотографіями.

СБУ затримали мешканку Новогродівки на спробі передачі росіянам розвідданих про базування підрозділів ЗСУ на Донецькому напрямку. Для збору даних вона обходила місцевість і контактувала з бойовиком терористичної організації «ДНР», який входив до складу 1-го армійського корпусу Росії. Після російських ракетних ударів зловмисниця виходила на місце події та «звітувала» про результати повітряних атак.

Також затримано мешканку Дружківки, що передавала окупантам приблизне орієнтування місць дислокації підрозділів ЗСУ та маршрути їхнього переміщення на Бахмутському напрямку.

Ще одним ворожим інформатором виявився місцевий житель, який «зливав» через декілька проросійських Telegram-каналів маршрути переміщення українських військ.

У всіх затриманих виявили мобільні телефони із доказами листування з учасниками окупаційних угруповань.

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ