Після півтора року служби на передових позиціях терористів українській поліції здався житель тимчасово окупованої Горлівки.

Про це сповіщає Бахмутський відділ поліції Донецької області.

Заззначається, що екс-бойовик зумисне приїхав на територію вільної України, щоб здатися співробітникам правоохоронних органів.

34-річний житель Горлівки розповів, що до терористів пішов у пошуках заробітку. Після кількох місяців навчання йому видали автомат та екіпірування. Пізніше він був призначений на посаду водія взводу саперів. Чоловік півтора року служив водієм у терористів на передових позиціях. Його завданням було возити бойовиків російським транспортом для мінування околиць Горлівки та полів із зерном.

Крім цього, він розповів, що військові "Урали" привезли з РФ, а сапери займалися мінуванням лісопосадок і ланів. У складі його підрозділу було з десяток бойовиків, котрі перебували на військовій службі з 2014 року, інший особовий склад постійно змінювався.

Згодом найманець залишив лави терористів. Чоловік поїхав до Росії, де змінив кілька місць роботи, однак потім вирішив почати нове життя на території, підконтрольній Україні.

"Згідно ч. 6 ст. 260 Кримінального кодексу України, особа, яка перебувала у складі збройних формувань, добровільно вийшла з них і повідомила про це органам державної влади, звільняється від кримінальної відповідальності. Чоловік скористався наданим державою шансом", — повідомили в поліції.

Тепер він дає свідчення і співпрацює зі слідством. Правоохоронці перевіряють діяльність колишнього бойовика у складі банд терористичної організації "Донецька народна республіка".

ІА "Вголос": НОВИНИ