[media=162895,162896,162897,162898] 

Як інформує 5632.com.ua, по тривозі було піднято два відділення вогнеборців.

«Люди дуже швидко помітили пожежу. І повідомили нам про це. Наші співробітники прибули на місце події дуже швидко. І оперативно загасили пожежу. Працювали 11 осіб, 2 стволи. Нам допомагали три ветерана АТО, які прибігли до місця НП», – повідомив начальник Павлоградського міськрайонного управління ДСНС Олександр Миславський.

За його словами, причини виникнення пожежі займаються правоохоронні органи.

Про збиток, який завдав вогонь, розповіли співробітники церкви. Найбільше постраждали церковні книги. Вони майже всі згоріли. Постраждало і начиння, і внутрішнє оздоблення.

Крім того, люди, які попросили не називати їх, розповіли, що місцеві жителі бачили перед самою пожежею чоловіків у масках, які, нібито проникли на територію храму і, вибивши вікна, кинули всередину пляшки із запальною сумішшю.

Те, що будівлю церкви підпалили стверджує і настоятель Павлоградського храму святих рівноапостольних Кирила і Мефодія протоієрей Андрій Демидас.

«Сьогодні, близько другої години ночі, невідомі підпалили храм на честь святих Мефодія і Кирила в м. Павлограді. Було кинуто три пляшки із запальною сумішшю: дві в храм і одна в вівтар. Повністю вигорів клирос з книгами, суттєво пошкоджено стіни, вікна і начиння в храмі. Слава Богу що у вівтарній частині пляшка не вибухнула, випав запал і вівтар сильно не постраждав. Слава Богу за все!», – повідомив він.

ІА "Вголос": НОВИНИ