Прокуратура Донецької області вимагає скасувати рішення обласної ради, яким російську мову на території області визнано регіональною.

Про це повідомила прес-служба відомства.

"Прокуратура Донецької області направила до Донецького окружного адміністративного суду позов про визнання таким, що не відповідає Конституції, рішення Донецької обласної ради від 16 серпня 2012 року № 6/14-346 "Про реалізацію вимог Закону України "Про засади державної мовної політики" у Донецькій області", яким на території області поряд з українською мовою, як державною, вживалась російська мова, як регіональна", — йдеться у повідомленні.

Водночас Конституційним судом України 28 лютого 2018 року у справі № 1-1/2018 вказаний Закон визнано таким, що не відповідає Конституції України. При цьому Донецькою обласною радою не було вжито жодних заходів щодо скасування прийнятого нею рішення.

Водночас, із метою скасування незаконних рішень територіальних рад, прийнятих із зазначених питань, Волноваською, Костянтинівською, Слов’янською та Краматорською місцевими прокуратурами пред’явлено 6 позовних заяв. Наразі їх спрямовано до суду.

ІА "Вголос": НОВИНИ