У Донецькій області неподалік від лінії зіткнення розбився БПЛА спеціальної моніторингової місії ОБСЄ. Про це повідомляє ТСН із посиланням на звіт цієї організації організації.

Спостерігачі запустили літальний апарат 18 квітня, о 20.45, для польоту над підконтрольними та непідконтрольними урядові районами Донецької області. О 1.26 19 квітня, пролітаючи над районом поблизу підконтрольного уряду Вугледара, безпілотник втратив сигнал обох GPS-модулів унаслідок дії радіоперешкод. В ОБСЄ припускають, що внаслідок глушіння.

Згодом спостерігачі остаточно втратили контроль над апаратом і він розбився між окупованою Горлівкою та підконтрольним українському урядові Новгородським.

«Наразі занадто рано робити висновки щодо причин інциденту. Район, де ймовірно розбився БПЛА, розташований поблизу лінії зіткнення та вважається значно замінованим, а тому доступ СММ до цього району вкрай обмежений... Місія вживає невідкладних заходів для встановлення, куди подівся БПЛА дальнього радіусу дії та повідомить про отримані результати», — йдеться у звіті.

В ОБСЄ зазначають, що завади для лету безпілотника могли створювати у будь-якому районі в радіусі кількох кілометрів від його місця розташування.

Як повідомляв «Вголос», раніше окупанти обстріляли безпілотник ОБСЄ з кулемета.

ІА "Вголос": НОВИНИ