Росія не припиняє наступальні дії на Донецьокму напрямку.

Про це повідомив речник Міністерства оборони України Олександр Мотузяник під час брифінгу. 

“Донецький напрямок є надзвичайно зараз складний, оскільки на відміну від інших операційних зон намагатися проводити наступальні дії там росія не припиняє. Стосовно Мар'їнки та інших міст - там ідуть важкі бої. Збройні сили України та інші сили оборони успішно обороняють ці населені пункти. Стосовно інших місць, які наразі перейшли під контроль російської армії, я назвати не можу, і, власне, і не буду називати”, - сказав Мотузяник.

Він заявив, що за наявною інформацією російська федерація до кінця не відмовляється від спроб якщо не захопити, то принаймні оточити столицю України.

“Те ж саме ми говоримо і про інші міста - Чернігів, Харків, Суми. Щойно ми побачимо переміщення відповідних підрозділів російської армії в райони Донецької і Луганської областей, обов’язково ми про це повідомимо. Наразі активних дій противника в цьому напрямку переміщення ми не вбачаємо”, - сказав речник Міноборони.

За його словами, захоплення територій Донецької і Луганської областей - “одне зі стратегічних завдань росії - захопити повністю ці дві області в межах адміністративних кордонів, скажімо так”.

“Крім того, росія намагається пробити сухопутний коридор і об’єднати ці території задля того, аби мати прямий доступ до окупованої росією Автономної Республіки Крим. Ми цьому активно перешкоджаємо”, - наголосив Мотузяник.

Як ми писали раніше, рашисти із 15-го мотострілецького полку відмовляються воювати проти України. Раніше вони брали участь в бойових діях на Сумщині.

Також ми інформували, країни Великої Сімки заявили, що не платитимуть за російський газ рублями, як того хоче Кремль.

ІА "Вголос": НОВИНИ