У вівторок, 25 січня, о восьмій годині ранку на дороги України виїдуть «фантомні» патрулі.

Про повноцінний виїзд правоохоронців на патрулювання повідомив на сторінці в соціальних мережах перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький.

На дорогах з’являться автомобілі Skoda Kodiaq без розпізнавальних знаків поліції. Згодом моделі та марки називати не будуть, щоб не порушувати концепцію використання таких комплексів.

Автомобілі сертифіковані за модулями «В» та «F». «Шкоди» унормовані з усіма вимогами Нацстандарту нашої держави та здатні фіксувати порушення правил дорожнього руху.

«Фантомні» патрулі оснащені системами контролю швидкості, які можуть вимірювати швидкість під час руху фантому та під час стоянки. Система фіксуватиме та зчитуватиме номерні знаки автомобілів-порушників.

Водіїв, які знехтували ПДР, притягуватимуть до відповідальності автоматично. Транспортні засоби патрульні зупиняти не будуть.

Виняток стосується лише найнебезпечніших та найзухваліших порушників. Авто можуть зупинити за перетин подвійної суцільної та проїзду на червоний сигнал світлофора.

ІА "Вголос": НОВИНИ