[media=127858,127860,127862,127864,127867,127870,127871] 

Про це йдеться у «Перспективному плані розвитку велоінфраструктури на території Волинської області», повідомляє власкор «Вголосу».

Так, у Волинській області запланували будівництво велодоріжок за такими напрямками: Луцьк-Жидичин-Озерце, Луцьк-Струмівка-Гаразджа, Луцьк-Жидичин-Озерце-Прилуцьке-Липини-Луцьк-Стурмівка-Гаразджа, Луцьк-Ковель-Ягодин, Нововолинськ-Шацьк, Адамчуки-Залісся-Світязь-Шацьк-Піща та Луцьк-Зміїнець-Сирники-Копачівка-Рожище-Топільне.

За інформацією директора департаменту інфраструктури та туризму Івана Мирки, наприкінці минулого року побудовано перший відрізок велосипедної доріжки Луцьк-Жидичин-Озерце в рамках проекту капітального ремонту автомобільної дороги Луцьк–Жидичин–Кульчин–Клепачів. Цьогоріч збудують другу частину велодоріжки, для чого в обласному бюджеті передбачили 350 тис. грн.

Окрім того, задля сприяння розвитку велоінфраструктури у «Програмі розвитку туризму та рекреації у Волинській області на 2016-2020», затвердженої рішенням Волинської обларади, передбачені такі заходи: розроблення та впровадження концепцій розвитку велоінфраструктури міст обласного значення та районних центрів, рекреаційних зон на території області, виготовлення проектно-кошторисної документації для подальшого будівнитцва велодоріжок, урахування необхідності розбудови велоінфраструктури при проведенні капітальних ремонтів доріг загального користування, видання буклету «Велосипедні туристичні маршрути Волині».

ІА "Вголос": НОВИНИ