Цього року 3 січня в український прокат надійде італійський фільм «Сільвіо та інші».

Про це повідомляє Газета ua

Режисер Паоло Соррентіно, володар "Оскара" за "Велику красу" та постановник скандального серіалу "Молодий Папа" зняв картину про колишнього премєр-міністра Італії Сільвіо Берлусконі, друга Володимира Путіна й кума Андрія Шевченко.

"Це перша картина Соррентіно, що її не спонсорувала компанія Medusa Film, котра належить Берлусконі", - зазначив кінокритик Антон Долін.

"Задум був ідеальним, - продовжив він, - Один з найзнаменитіших італійських режисерів знімає фільм про одіозного політика і бізнесмена Сильвіо Берлусконі. Такий проект просто не мав права провалитися. Але щось пішло не так.

Перша проблема фільму: ефектна візуальність, яка властива і всім попереднім роботам тандему Соррентіно з оператором Лукою Бігацці, тут доведена до апофеозу. "Сільвіо та інші" настільки красивий, що перевершує навіть кращі зразки реклами, знятої великими майстрами кіно. Це гламур найвищого ґатунку: коли знущання над глянсовою оболонкою шоу-бізнесу і політики перестає зчитуватися як пародія, щиро захоплюючи пустоголових світських левів, левиць і левенят. У театрі є антракти з буфетом, з галереї можна вийти в будь-який момент, а тут досконалим побудовою кадру, грою світла і застиглими в втомлених позах оголеними статистками доводиться милуватися кілька годин поспіль".

ІА "Вголос": НОВИНИ