У п’ятницю, 8 липня, невідомий здійснив напад на колишнього прем'єра Японії Сіндзо Абе – він, імовірно, отримав вогнепальне поранення. Політика госпіталізували непритомною.

Злочин трапився під час його виступу в місті Нара, коли поблизу пролунали постріли. Про це повідомляє NHK.

Зазначається, що близько 11:30 за місцевим часом колишній прем'єр-міністр, який оголошував промову біля станції Ямато-Сайдайдзі у Нарі, знепритомнів. За деякими даними, в Абе стріляли з рушниці і мав зупинку серця.

Місцеві репортери стверджують, що під час виступу Абе двічі було чути звук, схожий на постріл, а «екс-прем'єр стікав кров'ю і знепритомнів».

Було чути щонайменше два постріли. Абе після нападу госпіталізували з кровотечею і непритомним. У нього, ймовірно, зупинилося серце і відмовили легені", – йдеться в повідомленнях місцевих ЗМІ.

У пожежній службі підтвердили, що політик перебуває у стані серцево-легеневої недостатності. Медики планували перевезти його до іншої лікарні вертольотом.

Правоохоронці припустили, що в нього могли стріляти із дробовика ззаду. Поліція вже встановила особу одного чоловіка, який може бути причетний до замаху.

За словами представника фракції Абе в Ліберально-демократичній партії, колишнього прем'єр-міністра «поранили у груди». Нині продовжуються заходи щодо порятунку життя політика, але його стан невідомий.

Станція Ямато-Сайдайдзі у місті Нара – одна з центральних станцій міста Нара, де перетинаються лінії Кінтецу Нара й Кіото. Поворот перед нею також відомий як місце, де багато кандидатів вимовляють промови під час виборів.

Як писав «Вголос», росіяни, імовірно, створюють умови для наступу або на Слов'янськ, або на Краматорськ.

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ