Про це повідомив кореспондент «Вголосу».

Нагадаємо, у серпні 2013 року холдинг емоцій «!Фест» прикріпив бутафорні умивальники, ванни та інші аналоги предметів побутового причандалля на будинок на вул. Сербській, 3.

Такі декорації викликали чимало обурень у жителів Львова і були встановлені без погоджень. Відтак Господарський суд Львівської області зобов’язав ТОВ «Шокоооооооолад» привести фасад будинку №3 на вулиці Сербській у Львові до попереднього стану, а саме: за власні кошти демонтувати самовільно встановлені техніко-декоративні елементи на головному фасаді.

Незаконні декорації з будинку мали демонтувати до жовтня 2013 року. Однак компанія подала апеляцію. У березні 2015 року Львівський апеляційний господарський суд залишив без задоволення апеляційну скаргу ТОВ «Шокоооооооолад»,

У квітні того ж року після майже 2 років «!Фест» таки прибирає незаконні ванни на будинку на Сербській у Львові.

Наприкінці грудня 2015 року начальник управління охорони історичного середовища Львівської міської ради Лілія Онищенко на своїй сторінці у соцмережі оприлюднила проект нової святкової декорації фасаду на вул. Сербській. У коментарях люди писали:

Наталія Сікевич: «Тимчасово чи не тимчасово... Немає нічого більш постійного, ніж тимчасове. Це ПАМ’ЯТКА НАЦІОНАЛЬНОГО ЗНАЧЕННЯ. Це заповідник ЮНЕСКО. Ніякі тимчасові зміни не можливі без відповідник узгоджень. Мені цей дизайн не подобається. Це якийсь районний ляльковий театр на гастролях з виставою про Карлсона. Але допускаю що це суб’єктивно. Для цього й існує процедура, в ході проходження якої фахівці визначать, наскільки ця «прикраса» можлива для пам’ятки та заповідника».

Anna Bilykivska: «Львів перетворюється на суцільний Діснейленд. Все – для туристів, аби їм щелепи повідвисали. Якщо вже така філософія призначення центральної частини міста ... Мені особисто той ляльковий театр не заважає, хочуть креативщики з Фесту вирізнитись – та на здоров’я, аби тільки той фасад зовсім не знищили. Такий підхід додає ярмарковості і веселощів поважному місту».

Однак, як бачимо, у мерії мають іншу думку.

ІА "Вголос": НОВИНИ