Поліція острівної держави Фіджі, що в Тихому океані заарештувала суперяхту Amadea, яка, ймовірно, належить російському мільярдеру і члену Ради федерації Сулейману Керимову.

Сулеймана Керімова внесли до списків санкцій Великої Британії та Євросоюзу ще 15 березня, як особу, яка отримувала великі суми від музиканта Сергія Ролдугіна, близького до російського лідера Володимира Путіна. А от до списку санкцій від США Керімова включили ще до початку війни в Україні.

У острівній державі Фіджі в Тихому океані поліція заарештувала суперяхту Amadea, яка, ймовірно, належить російському мільярдеру і члену Ради федерації Сулейману Керимову, який потрапив під західні санкції. Про це 14 квітня пише Reuters.

Команду яхти було затримано, а капітана допитала поліція. Співробітник місцевої поліції повідомив, що судно прибуло на острів 12 квітня та не пройшло належного митного оформлення.

Агент суперʼяхти на Фіджі, який заявив, що представляє Amadea, повідомив Reuters, що не знає, хто є власником яхти. Проте, за його словами, опубліковані дані «не зовсім відповідають дійсності, включно з даними щодо права власності».

Представники посольства США та представництва ЄС на Фіджі заявили, що співпрацюють із владою острова з приводу яхти. Раніше в портах ЄС було заарештовано кілька яхт, які, ймовірно, належали підсанкційним росіянам.

Раніше «Вголос» писав що Хорватські правоохоронці заарештували дороговартісну яхту кума путіна народного депутата від фракції «Опозиційна платформа – За життя» Віктора Медведчука.

Також читайте про розкішні яхти двох російських олігархів, наближених до Путіна, котрі потрапили під арешт в Італії.

ІА "Вголос": НОВИНИ