У ніч на 10-те жовтня у Надвірнянській центральній районній лікарні, що на Івано-Франківщині, від ножового поранення у груди помер 25-річний учасник бойових дій Василь Попадич.

Таку інформацію Суспільному підтвердив голова Надвірнянської громади Зіновій Андрійович.

«У ніч із 8-го на 9-те жовтня хірурги проводили операцію, робили все для того, аби врятувати Василя. Запустили серце, бо його привезли у стані клінічної смерті. Вчора на апараті штучної вентиляції легенів він був стабільно важкий, з’являлися надії, що все буде добре, але в неділю о 03:00 він помер», – сказав Андрійович.

За його словами, на Василя Попадича вчинили замах. Як повідомив заступник генерального директора Надвірнянської центральної районної лікарні Іван Меланюк, воїна прийняли у лікарню у дуже важкому стані.

«Хлопця прийняли з ножовим пораненням у грудну клітку в ділянці серця. Спочатку медики провели реанімацію, потім – операцію. На жаль, його не вдалося врятувати, адже досить складна травма», – сказав Меланюк.

Василя Попадича поховають 12-го жовтня об 11:00 у Надвірній.

25-річний Василь Попадич служив у 109-му окремому гірсько-штурмовому батальйоні, що у складі 10-тої окремої гірсько-штурмової бригади. У бійця залишилися брат, мама та бабуся.

Нагадаємо, що наприкінці серпня в Калуш, що на Івано-Франківщині, пролунав вибух у багатоповерхівці. В одній із квартир вибухнула граната. Загинув 51-річний чоловік, ветеран АТО. Він отримав травми, які виявилися несумісними із життям.

ІА "Вголос": НОВИНИ