У Харківській області затримали поплічника російських загарбників, який під час окупації Ізюма займав керівну посаду у псевдополіції.

Про це повідомляє Харківська обласна прокуратура у Facebook.

«Затримано та повідомлено про підозру 43-річному колишньому поліцейському з м. Ізюм за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України)».

Повідомляється, що під час окупації Ізюма експоліцейський добровільно перейшов на бік ворога.

Спершу йому дали посаду «дільничного інспектора поліції» у так званому «Ізюмському районному управлінні поліції Харківської області», а згодом підвищили до «начальника відділу дільничних інспекторів».

У липні зрадник разом з російськими військовими та бойовиками «ЛНР» приїхав до своїх колишніх колег та забрав у них трудові книжки.

Після звільнення Харківщини помічник окупантів намагався втекти, але 23 вересня його затримали.


Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Також правоохоронці заочно повідомили про підозру 33-річному мешканцю смт Козача Лопань, який під час окупації селища пішов на співпрацю з ворогом і очолив так звану «Народну міліцію».

Встановлено, що колаборант приймав на службу інших осіб, організовував діяльність працівників, підписував та погоджував незаконні службові документи.

Як писав «Вголос», у росії потрапив у смертельну ДТП 50-річний Павло Селіванов, який планував приєднатися до злочинної «спецоперації» проти України.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ