У Харківській області в'язні СІЗО незаконно заволоділи 18 мільйонами гривень. Так, шахрайську схему викрили кіберполіцейські.

Про це повідомляє пресцентр Департаменту кіберполіції.

Відомо, що жертвами шахраїв стали українці та громадяни інших держав.

Зазначену схему організував 20-річний хлопець, який зараз знаходиться під вартою у слідчому ізоляторі. До своєї шахрайської схеми він залучив й інших в'язнів. Саме вони займалися пошуками потенційних потерпілих.

Всіх учасників угруповання затримано в порядку ст. 208 ККУ.

Дев’ятьом фігурантам вже оголосили про підозру за ст. 255 (створення, керівництво злочинною організацією, а також участь у ній), ч. 3 ст. 190 (шахрайство) ККУ.

Їм загрожує до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна. 

Як діяла шахрайська схема

Зловмисники створили фейкову сторінку у соціальній мережі, яка займалася доставкою онлайн-магазинів. Завдяки цьому шахраї отримували від потерпілих реквізити їх банківських карток та надалі привласнювали гроші.

Члени групи за допомогою різноманітних платіжних систем оформлювали перекази грошей з банківських карток потерпілих на підконтрольні організатору рахунки.

Крім того, шахраї використовували дану схему і для іноземних інтернет-майданчиків. Так, серед потерпілих є громадяни Іспанії, Португалії, Сінгапуру, Австралії та інших країн.

Читайте більше новин від ІА Вголос за посиланнями:

ІА "Вголос": НОВИНИ