У Харківській області Служба безпеки України затримала російського агента. Відомо, він проводив розвідувальну діяльність для окупантів. Отримані дані рашисти використовували для коригування вогню.

Про це йдеться на сайті СБУ.

Затриманому українцю-зраднику 41 рік. Він збирав і передавав ворогу інформацію про місця дислокації підрозділів ЗСУ та інших формувань, координати військової техніки і укріплень, зведених в області.

СБУ провела у помешканні зловмисника обшуки, де виявила і вилучила:

  • 3 мобільні телефони з доказами протиправної діяльності;
  • блокноти і зошити з записами розвідувальної інформації.

Колаборанта вже затримали та вручили повідомлення про підозру. Йому загрожує позбавлення волі на термін п'ятнадцять років або довічне ув'язнення з конфіскацією майна.

Наразі тривають слідчі дії для встановлення та притягнення до відповідальності усіх причетних до агентурної діяльності осіб.

Вголос раніше писав, що українець, який у соціальних мережах виправдовував дії російської армії, проведе три роки у в'язниці.

Колаборант з березня-травня 2022 року у публічних дописах у забороненій соцмережі «Вконтакте» відкрито підтримував збройну агресію РФ проти України. Крім того, він активно поширював матеріали із виправданням так званої «спецоперації» та заперечення злочинних дій російських окупантів.

ІА "Вголос": НОВИНИ