Українські військові перейшли в контрнаступ проти рашистських загарбників у межах Харківської області.

Про це повідомив голова Харківської військової адміністрації Олег Синєгубов, інформує “Українська правда”

“Збройні Сили України витримали той напад, який був від агресора, і зараз вони не те, що дають відсіч, а й вже перейшли до контрнаступу. Наприклад, лінію ворога вони відсунули у сумському напрямку від Харкова, повністю зайнявши позиції державного кордону”, – зазначив очільник області. 

З його слів, ворог практично втратив всі свої наступальні ресурси і так масовано вже не йде своєю броньованою технікою. 

На думку Синєгубова, російські окупанти вдаються до рактених та авіаударів по цивільній інфраструктурі через неможливість здобути перемогу в бою із Збройними Силами.

Очільник області повідомив, що в Харкові організували три логістичні центри, до яких постачають медикаменти та продукти харчування всім мешканцям. Проте до околиць міста, зокрема до районів ХТЗ та Північної Салтівки допомогу передавати важко.

За даними відділу комунікації поліції Харківської області, за дев'ять днів російської агресії на Харківщині загинуло 188 людей, з них 122 цивільні особи, зокрема п'ятеро дітей.

З 24 лютого, захищаючи Харківщину від нападу ворожих військ, загинули 35 військових Збройних сил України, 4 поліцейських, 6 нацгвардійців, 4 співробітники Державної прикордонної служби, 2 - Харківського національного університету повітряних сил, 1 – Служби безпеки України, а також 14 бійців територіальної оборони.

Поранено під час артобстрілів 394 особи, з яких 290 – цивільні громадяни.

Окупант вже використав 95% підготовленних тактичних груп, – секретар РНБО

На всіх фронтах противник має втрати, окупанти демотивовані, – Генштаб ЗСУ

Кидають техніку та втікають. На Миколаївщині рашисти залишили цілу батарею зенітних комплексів. Відео

ІА "Вголос": НОВИНИ