Як повідомляє Служба Безпеки України, затриманий за допомогою реактивного протитанкового гранатомета мав підірвати вантажний потяг, який перевозив паливно-мастильні матеріали та інші матеріальні цінності для потреб Збройних Сил України в зоні проведення операції Об'єднаних сил. Усі дії диверсанта куратори координували та затверджували через мобільний месенджер.

Правоохоронці також встановили, що з 2002 року чоловік відбував у виправній колонії чотирнадцятирічний термін позбавлення волі за скоєне ним за попередньою змовою групою осіб умисне вбивство людини.

За даними СБУ, чоловіка затримали біля залізничної станції «Основа» у Харкові під час спроби здійснити постріл з гранатомета у вантажний потяг. У зловмисника було вилучено гранатомет РПГ-22 та чотири бойові гранати Ф-1 та РГД-5 із запалами.

Розпочато кримінальне провадження за ознаками ст. 113 Кримінального кодексу України (диверсія). Вирішується питання щодо оголошення затриманому про підозру в скоєнні злочину та обрання стосовно нього судом запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

ІА "Вголос": НОВИНИ