На Харківському напрямку ворог проводить контратаки та почав застосовувати диверсійно-розвідувальні групи.

Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України у Фейсбуці.

Так, станом на 06.00 19 травня армія рф не припиняє ведення наступальних дій у Східній операційній зоні. Основні зусилля противник зосереджує на Донецькому напрямку.

 

“На Харківському напрямку основні зусилля окупантів зосереджувалися на утриманні зайнятих рубежів, проведенні контратак з метою відновлення втрачених позицій. Відзначається задіяння противником диверсійно-розвідувальних груп”, - ідеться в повідомленні.

На Волинському та Поліському напрямках ситуація залишається без суттєвих змін. Зберігається загроза завдання з білорусі ракетно-бомбових ударів по об’єктах цивільної та військової інфраструктури на території України.

На Сіверському напрямку підрозділи противника продовжують обладнання додаткових вогневих позиції та захисних споруд у прикордонних районах Брянської та Курської областей.

Із артилерії та мінометів ворог здійснив обстріли населених пунктів у Чернігівській та Сумській областях, завдав ракетного удару по населеному пункту Десна. Продовжує спроби ведення повітряної розвідки за допомоги БПЛА на зазначеному напрямку.

На Слов’янському напрямку ворог намагається покращити тактичне положення. За підтримки артилерії вів бойові дії в районі населеного пункту Велика Комишуваха, успіху не мав, на окремих ділянках зазнав втрат та був змушений відійти.

На Лиманському напрямку армія рф обстрілювала цивільну інфраструктуру, завдавала ракетних ударів та намагалася закріпитись на раніше зайнятих позиціях. російські війська застосували оперативно-тактичну і армійську авіацію з метою руйнування цивільних об’єктів в районах населених пунктів Лоскутівка, Катеринівка, Новомихайлівка та Оріхове.

Як писав «Вголос», голова російської делегації на переговорах з Україною Володимир Мединський лякає Київ тим, що Польща нібито хоче забрати західноукраїнські території.

Додамо, керівництво НАТО вважає, що в найближчі тижні ані Україна, ані Росія не зможуть досягнути суттєвої переваги на фронті.

ІА "Вголос": НОВИНИ