На півдні України російські окупанти намагаються втримати позиції та підтягнути резерви. На лінії зіткнення ситуація напружена.

Про це повідомили в оперативному командуванні «Південь».

Як йдеться у повідомленні, ворог укріплює рубежі оборони, підтягує резерви, намагається захистити налагоджену ним поставку води з Херсонщини в Крим. Навколо Північно-Кримського каналу споруджено захисні залізобетонні конструкції, на під’їзних шляхах та біля мостів збільшено кількість блокпостів.

Ворог здійснює артилерійсько-мінометні обстріли як позицій ЗСУ, так і мирних населених пунктів у тилу наших героїв. 

"Окупанти обстрілювали Баштанський район, а саме — Широківську, Інгульську, Березнегуватську громади. Переважно влучало в сільськогосподарські поля поза населеними пунктами, але один реактивний снаряд «Урагану» вдарив і по передмістю Миколаєва. Інформація щодо потерпілих і пошкоджень уточнюється.
На Херсонщині, зокрема на адмінмежі із сусідніми областями та у Бериславському районі, бойові дії досить інтенсивні, багато пошкоджених будинків та будівель, поранених мирних жителів, вбитої худоби", – зазначають військові.
У Чорному морі ситуація без змін – росіяни блокують судноплавство, є загроза ракетних обстрілів мирних міст. За 20 метрів від берегів Одещини здетонувала ворожа міна, ймовірно, від зіткнення з іншим предметом.

Як писав «Вголос», 25-ом мешканцям Херсону, який зараз тимчасово перебуває в окупації, видали паспорти російської федерації.
 
 
 
 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ