Рішення Херсонської обласної військової адміністрації одностайно підтримали члени Координаційного штабу з питань проведення обов’язкової евакуації населення в умовах воєнного стану.

Про це повідомили у Херсонській ОВА.

На Херсонщині схвалено примусову евакуацію 802 дітей із 23 населених пунктів. Її проведуть із Бериславського, Каховського, а також Херсонського районів.

Ця евакуація здійснюється безкоштовно залізничним та автобусним транспортом, зокрема до Хмельницької, Миколаївської, Одеської та Львівської областей. Також близько 100 дітей планується заселити в один із санаторіїв Івано-Франківської області.

Також зазначається, що для здійснення евакуації з Херсонщини розгорнуто три збірні пункти евакуації та пʼять приймальних пунктів евакуації.

У військовій адміністрації також повідомили, що ця евакуація буде застосовуватися у таких населених пунктах: Дудчани, Качкарівка, Милове, Новокаїри, Золота Балка, Михайлівка, Осокорівка, місто Берислав, Зміївка, Новоберислав, Тягинка, Бургунка, Львове, Миколаївка, Одрадокам’янка, Ольгівка, Червоний Маяк, Веселе, Козацьке,  Антонівка, Комишани, Садове та Приозерне.

ІА "Вголос": НОВИНИ