У Херсонській області окупанти силою та погрозами зброєю змушують голосувати місцевих мешканців. У разі відмови дають 24 години на виїзд із міста, а на найближчому блокпості мобілізують.

Про це пише РБК-Україна. 

«В останні дні ми отримуємо численні звернення від херсонців про те, який тиск окупанти чинять на людей. Зі зброєю в руках ходять по домівках. Ловлять людей на вулицях. Силою та погрозами змушують голосувати. Багатьом з тих, хто проти або відмовляється голосувати - заявляють, що у них є 24 години, щоб виїхати», - розповів РБК-Україна голова Херсонської ОВА Ярослав Янушевич.

Якщо чоловік, піддавшись погроз виїхати за 24 години, вирішує залишити окуповану територію, на кордоні його затримують та мобілізують. Та сама доля чекає і на тих, хто голосує «за» і має російський паспорт.

Нагадаємо, в Україну з робочим візитом прибула очільниця міністерства закордонних справ Франції Катрін Колонна. Вона опублікувала світлину з Софійської площі у Києві.

Додамо, у росії продовжують погрожувати застосуванням ядерної зброї. Заступник голови ради безпеки рф медведєв розродився черговим пасажем про те, що держава-агресор «має право застосувати ядерну зброю» і обурився тим, що США та Британія вже попередили Кремль про наслідки такого кроку.

ІА "Вголос": НОВИНИ