Двоє з правоохоронців, які розміновували Херсонщину, перебувають в тяжкому стані, у загиблих залишились маленькі діти.

Стали відомі нові подробиці про трагедію, яка вчора сталась з черкаськими поліцейськими на Херсонщині.

Нагадаємо, 7 грудня поблизу села Федорівка Херсонської області під час стабілізаційних заходів правоохоронці потрапили в мінну пастку, яку залишили окупанти. Четверо поліцейських загинуло, ще четверо отримали поранення.

Правоохоронці повертались з бойового завдання пішки та підірвались на фугасі, виготовленого із боєприпасів до крупнокаліберної артилерії. Загинули керівник поліції Черкащини Михайло Куратченко, вибухотехнік Ігор Мельник, кінолог Сергій Ненада та наймолодший серед них - помічник чергового СРПП Уманського райуправління поліції Вадим Періжок. Останньому було лише 24 роки.

«Місцеві мешканці повідомили про схрон боєприпасів, який залишився після окупантів. Правоохоронці розмінували його та повертались назад, - розповідає речниця поліції Черкащини Зоя Вовк. – Під час цього повернення натрапили ще на один закопаний фугас. Четверо правоохоронців загинули, ще четверо правоохоронців отримали поранення, двоє з них, наші черкаські колеги, перебувають в тяжкому стані. Всі вони перебували на Херсонщині десь півтора місяця, розмінування у них були щодня».

За даними поліції, у Михайла Куратченка залишилось двоє маленьких доньок, у кінолога теж двоє дітей.

Раніше «Вголос» писав, що у Кривому Розі Дніпропетровської області знайшли мертвими двох маленьких дітей 8 та 6 років.

ІА "Вголос": НОВИНИ