На Херсонщині, у селищі міського типу Архангельське російські окупанти розстріляли подружжя Павленків. Тіла місцевих фермерів Лариси та Валентина знайшли у погребі на їхньому подвір'ї, чоловік намагався закрити дружину від російських куль своїм тілом.

Раніше окупанти тричі вдиралися до Павленків, 23 серпня ж нелюди вбили подружжя.

Про це повідомили у Херсонській обласній прокуратурі.

У селищі Архангельське Високопільської громади на Херсонщині військові рф розстріляли місцеве подружжя, правоохоронці розпочали кримінальне провадження за цим фактом.
«Херсонською обласною прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, розпочатому за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаних з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 ККУ)», – цитує «Укрінформ» заяву Херсонської облпрокуратури.

Черговий злочин загарбники вчинили ввечері 23 серпня. Тоді окупанти вдерлися до обійстя фермерів і застрелили їх обох. Тіла загиблих сусіди подружжя знайшли у погребі. Живими востаннє люди бачили Ларису та Валентина близько 20:00 того ж дня. За годину з подвір'я Павленків було чути шум, однак невдовзі він стих.

Жодних пострілів ми не чули. Що там відбувалося – ми не знаємо. Лариса і Валентин ніколи не виходили з двору у комендантську годину, тож ми особливо не звернули увагу на той гомін. Коли ж вранці 24 серпня ми не побачили їх на своєму подвір’ї, то почали хвилюватися. Зайшли до будинку – ніде їх не було. А коли заглянули до їхнього погребу, то побачили там тіло Валентина. Ми його вирішили не чіпати, а згуртувати людей, щоб організувати його поховання. Лариси ж ніде не було", – розповіли люди журналістам Центру журналістських розслідувань.

Про страшні подробиці вбивства сусіди Павленків дізналися, коли спустилися до погреба, щоб забрати тіло Валентина.

« Лише після того, як ми спустились до підвалу, щоб витягнути тіло Валентина, то побачили, що він обнімає накриту ковдрою мертву дружину. Мабуть, він прикрив її своїм тілом, коли їх розстрілювали. У чоловіка була прострелена голова», – розповіли свідки трагедії.

На думку очевидців, окупанти могли використати зброю з глушником, адже звуків пострілів ніхто з них не чув.

Нагадаємо, правоохоронці встановили особу росіянина, який у березні у спину розстріляв двох беззбройних цивільних під Києвом, щоб пограбувати підприємство.

ІА "Вголос": НОВИНИ