На Херсонщині у катівнях окупантів була навіть камера для підлітків, також у камерах тижнями цілодобово тримали чоловіків і жінок разом.

Про це повідомив уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець у Facebook.

Омбудсмен зазначив, що на Херсонщині жителі області піддавалися жорстокішим методам катування, ніж в тих областях, що раніше були під тимчасовою окупацією – Харківщина, Київщина, Чернігівщина.

Він назвав три відмінності від катувань в інших областях: те, що чоловіків і жінок тримали разом, що в кожній камері були відеокамери для спостереження і те, що в катівні була окрема камера для підлітків.

«Тут була окрема камера, де тримали підлітків. Ми зараз встановлюємо їхній вік. Люди розповідають, що деякі хлопці виглядали приблизно на років 14. І хрестика, якого я вчора показував на відео, зробив 19-тирічний хлопець, який перебував тут — у катівні. В інших областях ми не виявляли камер для дітей чи підлітків. А тут — це не діяло», - заявив Лубінець.

Нагадаємо, що сьогодні увечері, 18 листопада, відбулося засідання оновленого виконкому Національного олімпійського комітету.

ІА "Вголос": НОВИНИ