Місцева влада села Лавринівці, що на Хмельниччині, відмовилася перейменувати радянську назву вулиці Жовтневої через те, що на жовтень припадає багато свят.

Про це повідомила громадська організація «Декомунізація. Україна» у Telegram, опублікувавши відповідний документ, пише УП.

«Такої відписки ще не було. Вулицю Жовтневу у Ленковецькій громаді на Хмельниччині не перейменовують, бо у цьому місяці є день людей похилого віку», – прокоментували рішення Ленковецької сільської ради Шепетівського району в організації.

Зокрема, в офіційному поясненні відмови українізувати назву вулиці Жовтнева назвали перелік таких свят:

  • Покрову,
  • День поштаря,
  • День учителя,
  • День лікаря,
  • День людей похилого віку тощо.

При цьому останнє свято, як офіційно заявила місцева влада, відзначає більшість місцевих мешканців.

Сільський голова Юрій Криворчук у документі зазначає, що питання про перейменування вулиці Жовтневої неодноразово піднімали на зборах села Лавринівці. Він же стверджує, що більшість селян проти зміни назви.

"Святкування Дня пошти, вчителя і лікаря теж припадає на жовтень місяць. Особливим є день захисників та захисниць, який відзначаємо 14 жовтня, так як в Лавринівцях проживають один інвалід і п'ять учасників АТО.

1 жовтня жителі села відзначають міжнародний день людей похилого віку, а таких в Лавринівцях біля 70%. Враховуючи всі вище згадані події, а також думку жителів села, вирішили залишити одній з вулиць назву Жовтнева', – йдеться у відповіді на звернення щодо перейменування.

 

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ