Руслану Лижичко, яка стала першою переможницею пісенного конкурсу Євробачення від України, не запросили на цьогорічне шоу.

Про це в коментарі агентству УНІАН повідомив продюсер співачки Олександр Ксенофонтов.

«Нас не запросили і не спланували. Ми взагалі ніде ніяк в подіях так званого великого Євробачення-2023 не задіяні на сьогоднішній день», – наголосив він.

Продюсер зазначив, що Руслану Лижичко лише зняли в масовці з українською молоддю біля «Золотих воріт» у Києві, і це відео буде продемонстровано на Євробаченні.

«Це дивно, що Kalush Orchestra, Jamala, Verka Serduchka – усі виконують пісні, для всіх робляться номери, тобто повноцінні перфоманси на сцені великого Євробачення відбуваються, а Руслани нема. Вона тільки в одному місці буде показана з масовкою», – зауважив Ксенофонтов.

За його словами, реального запрошення на Євробачення не було і не розглядалося, бо «якби це був, так званий сюрприз, то з нами провели б перемовини, як мінімум, два-три місяці тому, бо такі речі готуються заздалегідь».

Ксенофонтов вважає малоймовірним, що таке запрошення буде: «На даний час ніяких перемовин щодо участі у гранд-фіналі чи півфіналах Євробачення, тобто на великій сцені Євробачення, не було».

Продюсер наголосив, що з творчої точки зору важко прокоментувати те, що до участі не буде залучено «однієї з яскравих виконавців – Руслану, яка проклала шлях на Євробачення для України».

За його словами, тому, скоріш за все, мотив не творчий: «Але в такому випадку я поняття не маю, які можуть бути там політичні чи навколополітичні чинники. Ми ні в яких партіях не є і в політичній боротьбі участі не беремо. І зараз разом з усіма волонтеримо», – наголосив Ксенофонтов.

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ