Поліцейські Прикарпаття затримали групу осіб та вилучили склад заборонених предметів. Зокрема йдеться про автомат АКС 47, затвор з ударником до автомата, два автомати АК 74, пістолет-кулемет SA – 26, револьвер, численні набої до вогнепальної зброї тощо.

Про це повідомила поліція  Івано-Франківщини.

65-річного фігуранта, раніше судимого, поліцейські затримали на «гарячому», після того, як він отримав 1000 доларів США за незаконний збут пістолета - кулемета системи Шпагіна.
Під час обшуку в транспортному засобі та за місцем проживання чоловіка, поліцейські виявили та вилучили револьвер «Jaguar», гроші, предмети схожі на гранати М 67 та сотні патронів різних калібрів.
За місцями проживання двох інших 50-річних фігурантів-спільників оперативники також провели обшуки. Виявлено та вилучено декілька гладкоствольних рушниць, помпову рушницю, карабін МАУЗЕР, снайперську гвинтівку СВД, 2 глушники, пістолети та більше тисячі набоїв різних калібрів.
Все вилучене поліцейські направили на експертизу.
Фігурантів затримали в процесуальному порядку. Слідчі повідомили їм про підозри у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). Суд брав запобіжні заходи - тримання під вартою.

ІА "Вголос": НОВИНИ