Співробітники Служби безпеки України блокували незаконний видобуток нафти з державної свердловини в Долинському районі Івано-Франківської області

Про це повідомляє пресцентр СБУ.

«Оперативники спецслужби встановили, що спільне підприємство з іноземними інвестиціями без передбачених законом дозволів та без сплати відповідних зборів налагодило видобуток нафти зі свердловини державного фонду в Долинському районі Івано-Франківщини. Ділки встигли видобути нафти на понад 1 мільйон гривень за ринковими цінами та незаконно реалізувати її на нафтопереробні заводи на сході України», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, комерсанти за документами оформляли оборудку під виглядом законних господарських операцій для легалізації сировини. За даними СБУ, зловмисники отримали доступ до видобутку за сприяння посадовців одного з державних закладів Івано-Франківська.

Комерсанти планували почати видобуток і на інших свердловинах.

Під час обшуків було вилучено 40 тонн нафти, документи, чорнові записи, печатки, комп’ютерну техніку, мобільні телефони та готівку в сумі майже 130 тис. грн.

У межах кримінального провадження за ознаками вчинення правопорушень, передбачених ст. 191, ст. 204 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) Кримінального кодексу України, тривають невідкладні слідчі дії.

Нагадаємо, СБУ затримала групу сепаратистів, які намагалися створити “Запорізьку народну республіку”.

ІА "Вголос": НОВИНИ