У передмісті Києва патрульні затримали чоловіка і доправили його до територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Зі слів чоловіка, там його побили, забрали речі та відвезли до Вишневого на військово-лікарську комісію. Під час спроби порадитися з юристом відібрали смартфон. Потім, коли для зʼясування ситуації на місце події виїхала адвокатка та слідча група, виявилося, що хлопець порізав собі вени й, аби його в такому стані не знайшла поліція, його викинули на вулицю.

Про це розповів журналіст Олександр Захаров. 

Київський обласний ТЦК та СП прокоментував цей інцидент. Там розповіли, що після затримання чоловіка доставила до 1-го відділу Бучанського РТЦК.

При перевірці військово-облікових даних з’ясувалося, що чоловік не перебуває на військовому обліку, його розшукує поліція.

«Таким чином, він ухилявся від проходження військової служби та виконання свого конституційного обов'язку. Під час перебування громадянина в РТЦК та СП до нього не застосовувались фізичні методи впливу, моральний тиск та погрози зі сторони військовослужбовців ТЦК та СП. В приміщенні ТЦК даний громадянин спроб самогубства не вчиняв», – йдеться у повідомленні.

Як зазначає Київський обласний ТЦК та СП, вже наступного дня, вранці, затриманий пройшов військово-лікарську комісію у лікарні Києво-Святошинського району та був визнаний придатним до військової служби.

"Однак, перед відправкою до навчального центру для проходження базової військової підготовки громадянин здійснив втечу. На даний час місце його перебування невідоме", – додали у військкоматі.

ІА "Вголос": НОВИНИ