У Києво-Святошинського району Київської області російські військові розстріляли десять автомобілів з мирними людьми. Так, трагедія сталась між селами Милим і Мрія.

Водночас у селі Бузове, що неподалік, знайшли братську могилу з цивільними.

Про це повідомив очільник Дмитрівської громади Тарас Дідич в ефірі національного інформаційного марафону, пише Уніан.

«В громаді 14 сіл частина із них була під окупацією. Зараз ми повертаємося до життя, але мали під час окупації свої «гарячі» місця, загинуло багато цивільних осіб. Це траса Київ-Житомир, особливо між селом Милим і селом Мрія, де було розстріляно біля десятка автомобілів з людьми. Також біля заправки в Бузовій ми сьогодні знайшли в ямі ще «двохсотих», цивільних. Були факти розстрілу, коли прямим попаданням в квартиру загинула людина», - розповів він.

Дідич зазначив, що деяким людям вдалось вижити.

«Були і факти дивовижного виживання. Наш житель Дмитрівки їхав, БПМ розстріляв його автівку, при чому стріляли і чекали, щоб машина загорілася… він зумів виповзти з неї, добратися до амбулаторії… вийняли кулю, і він після того через три дня приїхав на роботу, працював на ескаваторі, відновлював водопостачання в селі», - додав він.

Варто зазначити, що зараз у селах відновлюють електропостачання, газопостачання та прибирають завали.

Нагадуємо, у Бучі, що на Київщині, продовжується ексгумація тіл вбитих мирних жителів. Відомо, що у більшості загиблих вогнепальні та осколкові поранення.

ІА "Вголос": НОВИНИ