На 7-й день повномасштабного вторгнення рашисти продовжують порушувати всі встановленні правила війни. Окрім прицільних обстрілів житлових районів окупанти стріляють у мирне населення та відкривають вогонь по медиках.

Про це повідомив у своєму Facebook міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко, розповівши про трагічну загибель дитячого анестезіолога Марини Калабіної. 

"Сьогодні російські терористи забрали життя медика - Марини Калабіної! Лікарки-анастезіологині Науково-практичного медичного центру дитячої кардіології та кардіохірургії. Лікаря від Бога", - пише український посадовець. 
Відомо, що автомобіль лікарки розстріляли, коли вона везла пораненого племінника до лікарні з села Кухарі на Київщині.
 
"Це нелюди, терористи, і це точно не має залишитись безнаказаним! Зранку я звертався до російських медиків із закликом засудити дії тирана, вийти на площі з вимогою зупинити війну і стати на захист колег, українських медиків. Ввечері - чергова смерть лікаря, і мої слова: ідіть ви окупанти на хуй разом із своїм короблем! Ми вам цього не пробачим", - емоційно прокоментував Віктор Ляшко мовчання росіян, які таким чином стають співучасниками російської агресії. 
Зауважимо, це вже не перший військовий злочин, який вчинили російську окупанти на українській землі. 

Зокрема, вчора, 1 березня, російські окупанти поцілили в житловий будинок у місті Тростянець, що в Охтирському районі Сумської області. Також ворог завдав прицільного ракетного удару по площі Свободи в середмісті Харкова, де не перебувало жодних військових цілей. 

Відомо також, що 26 лютого поблизу Іванкова, що на півночі Київської області, окупанти розстріляли священнослужителя ПЦУ, капелана, депутата Іванківської районної ради від ВО «Свобода» Максима Козачину. Також, за даними Сумської ОДА, окупанти прицільно розстрілюють мирне населення на території області. 

Своєю чергою, після масштабних обстрілів українських міст, президент  Володимир Зеленський звернувся до світу з вимогою негайно визнати Росію країною-терористом. 

ІА "Вголос": НОВИНИ